Historické dokumenty a publikace

Hospodářství

Hospodářské publikace:


Zahradníkův rok - příloha Haló sobota z roku 1970 (časopis v rozsahu 63 stran) Publikace s uceleným pohledem na potřebu pěstování ovoce a zeleniny, potřeba množství ovoce a zeleniny na občana v roce 1970 (část 1 strana 6), Rady a tipy pro drobné pěstitele. 

Zahradníkův rok - Haló sobota 1970
Zahradníkův rok část 1 část 2 část 3
 

Tento materiál je vhodný zejména pro zjištění potřeby ovoce a zeleniny pro komunitu. Stát tuto činnost dříve zabezpečoval. Nyní je však potřeba v rámci komunity tuto potřebu zjistit a následně zabezpečit prostřednictvím soběstačných projektů  jako je klubová zahrada (výrobní projekt) a klubové tržiště (odbytový projekt).


 Historické dokumenty obce Holohlavy v Čechách - zavádění elektrické energie od r. 1911 

 

- dokument s podrobným obsahem. Seznamuje zejména z důvodem připojení elektrické energie. Rozpočty, dopisy, komunikace s tehdejšími úřady, katalogy svítidel atd.


Historické dokumenty obce Smiřice v Čechách - elektrifikace od r.1909


Historické noviny - List mladých z 5.6.1942 - po atentátu na Heidricha

- v článcích těchto novin je zřejmý vliv strachu redaktorů i projevů tehledjších státníků. Historie se opakuje (dnes 3.11.2020 jsme také svědky strachů, které občané nedokáží zpracovat a tak se přizpůsobují cyklicky tomu, co je udržuje ve vězení - tentokrát však pod rouškou strachu z nemoci)