JARILO, z.s. - o spolku

Spolek JARILO, z.s. coby zřizovatel projektu realizuje své cíle uvedené ve svých stanovách. Níže uvádíme vybrané informace ze stanov, které blíže charakterizují jeho poslání a způsoby prosazování společných zájmů svých členů.

 

Článek III. - ZÁKLADNÍ CÍLE SPOLKU

1. Navržení a praktické vyzkoušení, v rámci spolku, soběstačného systému jehož vnitřní život bude ustaven na principech přímé demokracie a optimálním vyvážení práv a osobní odpovědnosti každého člena spolku.

2. Navržení a vyzkoušení hospodářských vztahů ustavených na principu smysluplného a otevřeného sdílení informací.

3. Na základě bodu I) a 2) vytvářet a zřizovat projekty v rámci spolku, které zabezpečí vznik funkčních modelů obecního systému s vysokou úrovní vzdělanosti, technických a řemeslných znalostí a kulturní vyspělosti, postavené na vzájemné úctě a solidaritě mezi členy spolku a účastníky projektů. V rámci projektů vytvářet zázemí pro vznik občanských forem spolupráce s důrazem na obnovu řemeslných, kulturních a hospodářských tradic našich moudrých předků.

4. Jako svou vedlejší činnost spolek podporuje vytváření ekonomického zázemí pro svou činnost. Zejména se jedná o výkon živnostenských oprávnění: Výroba, obchod a služby neuvedené v přílohách I až 3 živnostenského zákona, Masérské, rekondiční a regenerační služby, Činnost účetních poradců, vedení účetnictví, vedení daňové evidence.

 

Článek IV: - HLAVNÍ FORMY ČINNOSTI SPOLKU

1. Vyvíjet propagační a popularizační činnost jako veřejná shromáždění, besedy s občany, zábavné akce, mítinky, happeningy a další akce směřující k získání občanů pro naplňování cílů spolku a většího pozitivního povědomí v řadách veřejnosti.

2. Za účelem zvýšení povědomí a zájmu občanů o činnosti a cíle pořádat také výchovné a vzdělávací akce, přednášky, semináře, konference, školení, kurzy včetně internetových otevřených diskusí zaměřených na činnost spolku a s tím spojenou společenskou problematiku.

3. K řešení závažných odborných otázek zakládat expertní kolegia. Vzník expertního kolegia iniciují členové spolku, v případě potřeby mohou přízvat ke spolupráci i odborníky mimo členskou základnu spolku.

4. Ustavení různých vnitřních podsložek systému pro praktické vyzkoušení spolkem navržených postupů a metod v oblasti hospodaření, mezilidských vztahů a samosprávy systému. 

 

Celé znění aktuálních stanov ke stažení zde:   Stanovy spolku JARILO

 

Odkazy