Směnné poukázky Jarila

         

Proč vlastní směnné poukázky?

Směnná poukázka je kryta skutečnými hodnotami Občanského klubu. Kurz 1:50 je zvolen proto, že stávající česká měna je kryta tzv. bankovním systémem frakčních rezerv pouze do výše 2%, kdy banka má reálně pouze 2000 Kč, ale může poskytnout půjčku 100000 Kč, i když je ve skutečnosti vůbec nemá. Jde o předpis dluhu formou připsání na účet dlužníka, tím se dlužník dostává např. do situace, že i když nemá na splácení musí splatit 100000 Kč i s úrokem, i když banka měla pouze 2000 Kč. Nehledě k tomu, že dlužník ručí skutečným majetkem. Jde o dokonalý způsob jakým dochází k legálnímu zcizování majetku občanů ve prospěch bank.

Naše směnné poukázky narovnávají tento mistrně vytvořený mechanismus. Směnné poukázky nemohou být vydány klubovému členovi aniž by existovala reálná hodnota výrobků v aktivech klubu (ve výdejně) nebo hodnota služby reálně proveditelná klubovým členem.

Odkazy:

informace o bankovním systému frakčních rezerv

E-publikace:

Peníze bez úroku a inflace - vzdělávací materiál

Návrh alterntivní ekonomické reformy - vzdělávací materiál (na strankách 5 - 9 jsou velmi zásadní informace o penězích a úroku)